Over en million har sett film om jomfrubedrag

posted in: News | 0

ellen og nina virginity fraud tedxoslo alex asensi

Forfatterne bak boken “Gleden med skjeden”, snakket om det kvinnelige underlivet og myter knyttet rundt det, under TEDxOslo på Nationaltheatret 3. mai i år. Temaet for TEDxOslo 2017 var “Still human” og hadde foredragsholdere som Jan Grue, Hadia Tajik og Andreas Wahl.

Under sin TED talk tok medisinstudentene Brochmann og Dahl opp to myter når det gjelder jomfruhinnen. Den ene myten om at jomfruhinnen blir brutt under en kvinnes første vaginale samleie, og medfører blødninger, gjør at kvinner over hele verden bruker metoder for å bevise sin jomfrudom.

Den andre myten er at jomfruhinnen forsvinner etter at den er brutt, og at man derfor kan ta en såkalt “jomfrusjekk” for å se om en kvinne er jomfru. Kvinner må i noen tilfeller ta “jomfrusjekker” for å holde på en jobb, forsvare sitt rykte eller for å få gifte seg. Brochmann og Dahl forteller at disse “jomfrusjekkene” blant annet blir utført på kvinner i Indonesia som skal inn i militæret. Også her hjemme i Norge utfører leger disse undersøkelsene på unge norske jenter for å forsikre foreldrene om at deres døtre er jomfruer.

Boken “Gleden med skjeden” har gjort stor suksess her hjemme, men også ute i verden. Rettighetene er solgt til blant annet Israel, Sverige, Brasil, Nederland, Tyskland, Finland, Danmark, Italia og Spania, og kalles “Wonder Down Under” på engelsk.

Bilder fra arrangementet kan sees her:

Pictures from TEDxOslo 2017

Filmen kan sees her:

Leave a Reply